top of page
Zoeken

SCHIMMELNAGELS, BAH!Schimmelnagels zijn niet het meest smakelijke en leuke onderwerp om met jullie te delen. Maar omdat we in de praktijk merken dat dit een veel voorkomend probleem is, wil ik hier toch even dieper op ingaan.


Wat zijn schimmelnagels?


Schimmelnagels of onychomycose is een aandoening van de nagelplaat, waarop een bacterie, de dermatofyt, groeit. Die bacterie leeft van de keratine en kan een infectie van huid, haar en nagels veroorzaken. Een schimmel groeit het beste in een vochtig klimaat.


Hoe ontstaan schimmelnagels?


Hier kunnen verschillende factoren een rol spelen. Sommige mensen hebben de pech om er simpelweg aanleg voor te hebben. Andere factoren zijn een verminderde weerstand, beschadiging van de nagels, zweetvoeten, slechte doorbloeding, diabetici, slechte darmflora (is dezelfde soort bacterie) of het gebruik van antibiotica.


Hoe kunnen wij jullie helpen?


Een schimmelaandoening komt er niet van de ene dag op de andere en zal dus ook niet een-twee-drie verdwijnen. Geduld en consequentie zijn de boodschap.


Eerst moeten we uitzoeken of het wel echt om een schimmel gaat. Vele nagelaandoeningen lijken op een schimmel, maar zijn het niet. Een schimmel herken je aan de verdikking, verkleuring en geur. Daarom doen we best een fungicheck. Dit is een test die je bij ons in het salon kan laten doen en waarbij je direct het resultaat weet. De fungicheck is voor 95% acuraat. (Prijs: 30€)


Als we zeker weten dat het om een schimmelnagel gaat, behandelen wij de nagelplaat. Van de nagel waarop een bacterie zit, frezen we het zieke gedeelte zoveel mogelijk weg. Dit is een pijnloze behandeling. Vervolgens behandelen we de nagel met Solution spray (14€) en Dadi Oil (10€). Deze producten krijgt u ook mee voor thuis. Deze moet u 2x/dag aanbrengen.


Na vijf weken wordt er een vervolgbehandeling ingepland. De hele behandeling (met uitzondering van de fungicheck) wordt herhaald. En dit tot de nagels weer gezond zijn. Afhankelijk van de sterkte van de schimmel, kan dit tot een jaar duren en soms zelfs langer.


Weet u niet zeker of u een schimmel hebt of een andere aandoening? Geen probleem. Boek dan gewoon een pedicure en leg ons het probleem voor. We passen de behandeling dan zonder probleem aan.


Tot binnenkort

Samantha


121 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page