Gelaatsverzorging

 

Beauty isn't about having a pretty face. It's about having a pretty mind, pretty heart and a pretty soul.

 

 

Lakshmi

Vanaf mei werken we met de huidverzorgingsproducten van Lakshmi, een Italiaans cosmeticamerk volgens de Ayurvedische principes.

Ayurveda is een oude Indiase geneesleer, waarbij men kijkt naar lichaam en geest. Als deze niet in balans zijn, wordt er gebruik gemaakt van kruiden, voeding en massagetherapieën om het zelfhelende vermogen van het lichaam te herstellen.

In de Ayurveda onderscheiden we 3 basiskrachten, of dosha’s: Kapha (water en aarde), Vata (lucht en ruimte) en Pitta (vuur en water). De dosha's vertellen veel over de behoeften en problematiek van de huid.

Biologisch/ecologisch

Alle producten van Lakshmi dragen het BIO/ECO label. Alles wat het lichaam binnenkomt, moet ook weer verteerd te worden. De substanties die niet verteerd worden, belasten ons systeem en kunnen op termijn huidproblemen veroorzaken. Het is daarom van het grootste belang om enkel natuurlijke producten te gebruiken, die perfect verteerbaar zijn door het lichaam.

In de producten van Lakshmi wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bewaarmiddelen, afkomstig van grapefruitextracten of aminozuren van soja.

Er worden geen parfums toegevoegd, enkel essentiële oliën. De producten bevatten ook geen sodium lauryl sulfate (SLS). Dit is een vet en olieoplossend bestanddeel dat ook de goede vetten aantast en daardoor de huid uitdroogt en overgevoelig maakt.

Plantaardige oliën

Bij Lakshmi worden alle plantaardige oliën koudgeperst. Hierdoor krijg je zuivere essentiële vetzuren die helpen bij het renegeratieproces van de huid. Warmgeperste

olie verliest de essentiële vetzuren en is daarom minder effectief.

Huidcamera

Alle gelaatsverzorgingen worden voortaan ondersteund met een huidcamera. Deze camera gaat als het ware de staat van je huid lezen. De vet- en vochtbalans wordt gemeten, alsook de dikte van het bindweefsel, de pigmentatie en de gevoeligheid van de huid. Hierdoor gaan we heel nauwgezet de juiste producten kunnen inzetten. Hebt u onze producten aangekocht? Dan kunnen we bij vervolgafspraken controleren of de huid verbeterd is.

 

 

© 2016 Salon Assepoester | Kapelsesteenweg 364 | 2930 Brasschaat | 0479 99 49 70 | info@salonassepoester.be

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon